مدت و زمان مطالعه
بهترین زمان یادگیری، صبحها پس از خواب کامل شبانه است که مغز استراحت کاملی داشته و باعث تمدد اعصاب و تجدید قوای مغز و تقویت حافظه می شود.
در پایان شب که مغز خسته است نباید مطالب جدید مطالعه کرد زیرا علاوه بر اینکه یادگیری به تاخیر افتاده و اعتماد به نفس دانش آموز کاهش می یابد قوای او را تحلیل داده و بازده کاری او را در روز بعد کاهش می دهد.
برعکس درآخر شب می توان به مرور فرمولها، لغات سخت و مطالبی که قبلاً مطالعه شده ولی کاملاً یاد نگرفته یا به حافظه سپرده نشده پرداخت تا در ضمن خواب مرور شده و به خاطر سپردن آن آسانتر گردد.
دانش آموز پس از فعالیت سنگین ورزشی، بعد از غذا خوردن و بعد از کلاس درس باید استراحت کند و نباید بلافاصله به مطالعه بپردازد. چون تمام این فعالیت ها انرژی صرف کرده و از تمرکز دانش آموز می کاهند.
اثر تغذیه بر میزان تمرکز و حافظه دانش آموز
مرکز حافظه مثل سایر اعضاء بدن از سلولهای بسیار زیاد عصبی ساخته شده است که نیاز به اکسیژن، غذا،املاح، ویتامین ها و فلزات مختلف دارد. برای آنکه این سلولها بتوانند کارشان را به نحو احسن انجام دهند، لازم است تمام مواد مورد نیاز به مقدار کافی در دسترس آنها قرار گیرند.
بعنوان مثال مهمترین غذای مرکز حافظه قند (گلوکز) است. خوردن یک میوه شیرین یا یک غذای مختصر که دارای کمی قند باشد مشکل حافظهرا حل می کند.
سلولهای مغز به چربی نیز نیاز دارند.بهترین چربی ها برای بدن چربی ماهی است که از خود ماهی بنام Fish Oil یا از کبد آن Code Liver Oil گرفته می شود و مقادیر زیادی امگا 3 دارد که برای مغز بسیار مفید است، مغز همچنین به پروتئین، ویتامین ها و املاح نیازمند است.
از عناصر فلزی مفید برای تقویت حافظه می توان به برم و روی اشاره کرد. "برم" در انواع آجیل، حبوبات، اسفناج،کلم بروکلی، بادام شیرین، بادام زمینی، انگور، هلو، گلابی و سیب به مقدار قابل ملاحظه ای وجود دارد.
خوردن یکی دو سیب در هر روز تقریباً این نیاز را برطرف می کند.
غذاهایی که حاوی "روی" زیاد هستند عبارتند از: ماهی، میگو، حبوبات، غلات، نان سبوس دار.